19 de jul. 2007

llocs on buscar informacio

l'entrada d'avui anira referent a llocs on he trobat informacio que ha sigut interessant a l'hora de programar el viatge i saber que volia visitar.

una que m'ha anat molt be de cara a saber que es lo mes important i poder decidir que val la pena i que no ha sigut japan guide. la vaig trobar buscant japan guide a google, qui ho diria... pero despres l'he trobat referenciada a forces llocs (com ara a japan rails) com a un dels millors llocs on buscar informacio. el que esta be es que et parla de les atraccions per zona, per tipus d'atraccio (temples, jardins, etc...) i per cada una et dona valoracio de molt important, important o normal. tambe te buscadors d'hotels pels llocs mes importants, cosa que s'agraeix.

l'opcio mes atractiva per despla$ar-se pel pais es sens dubte el tren, perque es molt extens, rapid i eficient (segons diuen). la renfe d'alla es la japan railways. en la pagina trobareu informacio tipus horaris i les linies de tren que hi ha. jr te un servei molt bo pels turistes que es diu japan rail pass i que basicament es un bitllet que et permet viatjar ilimitadament usant els seus trens durant periodes d'una, dos o tres setmanes. nomes ho poden comprar turistes i el preu es molt economic tenint en compte el que val un bitllet senzill (com 200 euros anar i tornar de tokyo a kyoto). avui he comprat el de 3 setmanes i val 375 euros, aixi que per una mica mes de fer dos cops el "roundtrip" de tokyo a kyoto ja pots agafar tants trens com vulguis. fins i tot pots agafar trens bala (shinkansen en japones), pero no el mes rapid (nozomi) que tambe es el tren bala mes frequent. aqui teniu el link amb informacio del japan rail pass.

una altra web molt important sobre trens es l'hyperdia. aquesta web et permet dir una estacio d'origen i desti i un dia i l'hora de sortida. ell sol et dira quins trens has d'agafar, el preu del bitllet i la plataforma on estara en cada estacio. molt util per programar viatges al minut :d

sempre va be per aixo tenir les tipiques guies de viatge en format llibre. jo me n'he mirat una de japo i una de tokyo.