19 d’ag. 2007

l'illa on ningu pot neixer ni morir

al final ahir a la nit vam acabar quedant amb les dos parelles de catalans que ara tambe estan per osaka. vam quedar pel centre d'osaka (al costat del glico per variar) i vam acabar a un restaurant que no estava malament. per cert, per alguna rao gairebe sempre que menjem els 6 junts acabem pagant 10.900 yens...

parlant del dia d'avui al mati hem agafat el shinkansen cap a hiroshima. un cop hem arribat el primer que hem fet es agafar un tren local cap als ferries que van a l'illa de miyajima (esta molt aprop d'hiroshima).



la principal peculiaretat d'aquesta illa es que esta prohibit neixer o morir en ella. lo de neixer sona assequible, pero lo de no poder morir, apart de que no sempre es decissio d'un fer-ho, tampoc no se sap molt be com et poden castigar si ho acabes fent... una altra caracteristica es que per tota l'illa hi ha cervols "salvatges" que caminen lliures per tot arreu. a mi no es que em diguin res, pero a molts turistes els fascinaven, sobretot als mes petits.

a l'entrada de l'illa hi ha la torii mes famosa de japo: quan puja la marea sembla que estigui flotant i per aixo es tan famosa.



el santuari sintoista de la porta es un que te una forma bastant diferent als altres santuaris, pero la veritat es que tampoc no val massa la pena. el que si que estava molt be era un temple budista que hi havia, sobretot per la situacio on esta. hi havia un gong molt gran que es podia fer anar previa ofrenda (i que hem fet sonar un parell de cops).



i per acabar la visita a l'illa hem agafat un teleferic que va fins a les parts mes altes (diria que uns 550 metres). les vistes del mar interior de japo no eren gaire bones avui degut a una especie de boirina que feia que les illes del voltant es veiessin molt borrosament. per aquesta zona de l'illa el que hi ha lliure son una especie de monos que mirant els cartells que hi ha per tot arreu poden arribar a robar bolsos i mossegar a la gent :p



de tornada per agafar el ferry hem passat el millor moment del dia: ens hem tret les bambes i hem estat movent-nos un rato per un riu que ens ha refrescat molt. hem copiat la idea de la parella que hi ha a la foto, pero realment ha estat molt be. la foto es dintre l'aigua jeje



quan hem tocat terra hem tornat cap a hiroshima i hem entrat al museu. el contingut era molt similar al de nagasaki, aixi que tampoc no m'he endut cap gran sorpresa, pero a l'uri no li agradava les fotos de la gent cremada perque deia que era simplement pel morbo. el que si que he vist es que la bomba de nagasaki era bastant mes gran de tamany (diria que uns 3 cops mes gran) i que les bombes atomiques mes potents d'avui en dia son com uns 1000 cops mes potentes que les usades a japo... no em vull ni imaginar lo que deuen arribar a arrassar.

quan hem sortit del museu hem anat a visitar el parc que hi ha el davant. esta ple d'escultures en record de la gent que va morir i hi ha una flama que no apagaran fins que es destrueixin totes les bombes atomiques. us passo una fotito on es veu una escultura en record de les victimes i una mica mes al fons l'unic edifici que han mantingut pre bomba atomica.



a la foto tinc els cabells aixecats perque estava fent molt de vent. s'estava acostant una bona tronada que ens ha enganxat cami de l'estacio, pero no hem acabat molt mollats.

i avui per sopar hem fet bento: son una especie de petites carmanyoles de plastic que venen als supers on hi ha 8 peces de sushi, o arros amb pollastre. es una mica com un fast food pero tu tries que vols i acostuma a estar be de gust. ja us passare fotos mes endavant!!

3 comentaris:

Marcus ha dit...

Una de les millor etrades, felicitats un cop mes.
Tinc un dupte amb tants temples i noms extranys, pots fer una entrada per situar als ignorants sobre les peculaititas en el tema de les religions a Japo?

Unknown ha dit...

Ja son uns quants dies sense entrades noves... Hauras mort a l'illa on no es pot morir? Vas recollir els tuppers del bento per a poder cuinar les teves reconegudes especialitats? T'han robat el laptop de la feina i no tornaras mai mes per a que no ens n'adonem? T'has trobat l'Aya (o similars) i estas ocupat? Vull respostes! Ah! I la pregunta sobre les religions tb em sembla interessant.

Guillem ha dit...

es que ahir estava dormint a un temple budista i no hi havia connexio i els dies anteriors vaig estar ocupat. pero per desgracia no estava ocupat amb cap noia japonesa :( ja fare una entrada de les religions mes endavant