17 d’ag. 2007

cap a kyoto

avui m'he despedit un altre cop de l'enric i mentres ell anava cap a la feina jo intentava anar cap a ise. com ja sabreu (o no :p) ise son els temples sintoistes mes sagrats de japo i estan a unes dos hores d'osaka. aixo si et fan anar directe, perque em volien fer anar primer a nagoya (hora i pico d'osaka en shinkansen practicament allunyant-me d'ise) per despres agafar un tren lent cap a ise. total unes 4 hores que han fet que em replanteges anar-hi.

la idea de no anar directe a kyoto es perque dema cap a mitja tarda arriba el meu germa per fer la resta del viatge amb mi, aixi que avui no volia visitar res important de kyoto per no haver-ho de veure-ho un altre cop amb ell. pero com que lo d'ise era massa rato, al final he anat directament cap a kyoto que es on passare la nit. com podeu veure kyoto i osaka estan a tocar, de fet son 15 minuts amb shinkansen.



kyoto a diferencia de tokyo es una ciutat que te pocs edificis alts i te moltes i moltes restes culturals japoneses antigues com temples i santuaris. per sort la segona guerra mundial no va afectar-la (tot i que va estar en la llista de candidats per tirar-hi una bomba atomica) aixi que molta cosa de la que hi ha es original i no una reconstruccio (cosa frequent a japo, perque entre incendis, terratremols i guerres poc queda d'abans del segle xx).

l'estacio de kyoto es molt impressionant, bastant mes que la de tokyo. es molt nova, alta i bastant futurista tambe. val la pena perdre-hi un rato per dintre per veure l'arquitectura i tambe els grans magatzems que te (sempre posen grans magatzems a tot arreu).



despres de sufrir una estona per trobar el ryokan on estarem aquests dies (tot i ser just davant de l'estacio jeje) he anat cap a sagano que esta a les afores de kyoto (suposo i espero que no anirem alla amb el meu germa). la zona de sagano esta plena de temples budistes del segle 1000 aprox. la veritat es que son molt bonics i estan ben cuidats.



he volgut entrar a un temple pero ha resultat ser l'entrada al jardi del temple i no del temple mateix. curiosament l'entrada era quasi el doble de cara que del super jardi que vaig visitar a okayama i aquest es una quarta part de gran i bonic. posare la foto igualment per amortitzar encara mes els 500 yens invertits per veure'l:



a continuacio he tornat cap a kyoto i he fet una llarga migdiada perque nomes havia dormit 5 hores. un cop m'he despertat he anat cap a la zona de gion i higashiyama. el primer barri es on hi ha mes geishas de tot japo i el segon es un dels barris amb mes encant de tot kyoto. he sortit de l'alberg de dia i he arribat a gion que ja era fosc, pero la veritat es que la foscor els hi ha donat un encant molt bonic.

els carrers eren molt estrets amb cases tipiques japoneses i estaven il.luminats amb llums cilindrico-esferiques (gran manera de descriure-les) de paper. hi havia un petit parc que m'ha agradat molt on hi havia una estatua molt gran (com quasi 30 metres) que no se ben be que representava (diria que no era un buda) i tambe una pagoda que quedava impressionant il.luminada de nit. us passo un parell de fotos.





no se quan podre pujar tot aixo perque ni el ryokan on estic ni l'starbucks del davant tenen internet. si trobo algun lloc amb connexio ho pujare, sino quan tornem a osaka el divendres.

2 comentaris:

fulito ha dit...

Segle 1000, jeje, super futurista :-).
Las fotos cojonudas, la de la cámara en el suelo me ha gustado especialmente.

Julio.

Guillem ha dit...

sense tripode hi ha que buscar solucions. es que aqui van pel segle 1000 ja (tenen calendari japones...) :p