17 d’ag. 2007

el cami de portes torii

com que el meu germa arribava a la tarda pel mati he anat a la zona sud de kyoto. primer he parat per la zona de tofokuji on hi ha varis temples budistes i el que destaca per damunt de tots es el temple amb el mateix nom. el temple en si es molt bonic i es un dels pocs que te un subtemple rodejat de 4 jardins zen. aquests han sigut els primers jardins zen que he vist i la veritat es que m'han sorpres gratament per la seva simplesa i impacte visual, pero hi ha que dir que son realment petits.



despres he continuat baixant mes al sud fins al santuari sintoista de fushimaritaisha (tirant de guia). la veritat es que els santuaris sintoistes per lo general no m'agraden massa, pero aquest tenia una cosa ben especial: hi ha un cami o mes aviat un tunel cap altres santuaris que esta covert per toriis (portes d'entrada als temples sintoistes). la veritat es que es molt espectacular!! el cami dura uns 4 km pero no l'he fet tot sencer ja que estava suant molt i no tenia temps per tot.



en acabat he agafat el tren encara mes cap al sud fins a la zona d'uji, que ja es fora de kyoto. en aquesta zona hi ha moltes coses a veure, pero nomes he pogut veure el temple budista mes important d'alla perque despres ha plogut i he acabat ben mullat. el temple que he vist (amb nom byodoin) es bastant diferent als altres en sentit positiu, ja que l'arquitectura que te es mes espectacular. llastima que ara mateix tingui una part en obres. al costat del temple hi ha un museu on s'explica com era antigament l'interior del temple. per lo vist el que intentaven lograr es que fos com el parais i que quan entressis alla dins tinguessis la sensacio d'estar a la terra promesa.



amb la pluja he decidit tornar cap a kyoto i esperar alla a l'uri. tal i com vam quedar s'ha presentat a les 5 de la tarda a l'hotel (sempre puntual jeje). hem donat una petita volta pel "the cube", el centre comercial de l'estacio de kyoto, i despres hem anat a sopar amb uns amics seus d'angles que han vingut tambe amb ell. encara no tinc cap foto del grup de 6 que som ara, pero quan en tingui una ja us la passare. finalment un onsen al ryokan per quedar ben descansats i perparar-nos per la llarga jornada que ens espera dema.