6 d’ag. 2007

marxant de tokyo

ara estic esperant a agafar el primer shinkansen (aka tren bala) cap a okayama. estic a la sala d'espera perque encara falten 30 minuts pel tren aixi que aprofito per anar escrivint i ja pujare despres l'entrada. si us pregunteu perque okayama doncs basicament perque com que he d'anar a fukuoka que es a la part mes occidental de l'illa i tokyo esta a la part mes oriental doncs fer tot el viatge d'una tirada es una mica pal. aixi que vaig mirar una parada amb algo interessant entre mig i va sortir okayama, que te un dels millors jardins de tot japo.

el viatge es d'uns 800 km diria i amb tren son unes 4 hores i podrer veure si es veritat el mite de la puntualitat dels trens bala japonesos.



ara que ja he acabat la primera etapa del viatge crec que he pogut treure algunes conclusions sobre tokyo:
- tokyo no es car. segurament lo fort que esta l'euro ajuda, pero ara mateix es mes barat fer vida a tokyo que a barcelona. els bitllets de metro son una mica mes barats, el menjar es significativament mes barat (pots fer un sopar de sushi bo per menys de 10 euros, fer un dinar per menys de 4, etc…).
- tokyo es una ciutat sorollosa, pero no pels cotxes, sino per la cultura de la gent. lo tipic en una tenda (especialment a akihabara) lo tipic es posar-se amb un micro al costat de la tenda i anunciar tot el que tens a tot drap. tothom te teles amb la musica alta… a mi m'agrada molt aquest tipus de soroll, pero segur que hi ha gent a la que no.
- els hi agraden molt els mobils gegants, ja que lo de mobils petits aquí no es porten. a mes, els usen tot el dia sense parar, especialment al metro.
- hi ha moltes bicis pel carrer, cosa que m'ha sorpres bastant. tampoc no m'ha semblat excessivament contaminada, diria que esta al nivell de barcelona.
- la gent te la capacitat de dormir al metro i baixar a la parada que toca. com ho fan no ho se (potser es un gen japones), pero sembla que els hi funciona i que l'usen ja que els que no juguen amb el mobil estan dormint.

doncs aixo es tot pel moment. pel que porto de viatge la veritat es que esta fins i tot pel damunt del que esperava i crec que a tothom que li faci algo de rintintin aixo d'anar a japo que no s'ho pensi dos vegades que no el decepcionara!!

comentaris particulars.
family: espero que hagueu rebut el mail perque el que us vaig enviar a l'arribar per lo vist va morir de cami a espanya. suposo que tothom esta be.
ver-ano-azul: no esperis gaire per venir, que aixo no t'ho pots perdre!
6q: no vagis mai a akihabara que et deixaras tots els estalvis nomes en 2 botigues!! per cert, el mark of the wolves valia 40000 yens :o
tots els altres: un altre cop sera :p

piro que falten 15 minuts pel tren, a veure si arribo a desti...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, com ja t'he comentat a lo d'akihabara, els preus han pujat bastant per la demanda de la gent de fora de japó. Abans un joc de Neo Geo podia costar 2000 yens perfectament. Clar que el Garou és un cas més particular, segur que el Soccer Brawl o coses així sí que els valien 2000 yens.

No crec que em gastés gaire si hi anés, fa temps que compro amb molta moderació... tot i que segons com de grans siguin les botigues igual em tornaria boig, és possible... xD

Guillem ha dit...

les botigues son molt grans. doncs vaig veure el metal slug pel modic preu de 120.000 yens...

fulito ha dit...

Respecto a lo de dormir en los trenes, yo los he utilizado durante años para ir a las universidades o a trabajar, y puedo decir que no hace falta tener gen japonés para despertarte justo antes de tu parada.
Es prodigiosa la capacidad del subconsciente para ir contando paradas o minutos mientras uno duerme tranquilamente.
Probadlo, funciona!