22 d’ag. 2007

el primer gran buda

avui hem estat visitant la ciutat de nara, famosa pels temples budistes que te i sobretot per un que conte un gran buda. com la majoria de punts turistics de la zona de kansai cau bastant aprop d'osaka, aixi que han sigu com uns 30 minuts arribar alla amb un tren tipus rodalies.



semblant a miyajima, nara esta ple de cervols que van rondant per alla esperant que els turistes (ja siguin japonesos o occidentals) els hi donin algo de menjar. de fet, si et despistaves et fotien el teu menjar hi tot. aqui teniu un exemple d'un que va robar una bossa de patates fregides i es va estar un bon rato intentant obrir-la. els ex-propietaris de la bossa van intentar prendre-li pero gairebe perden un ull d'un cop de banya en l'intent ...



el primer temple que vam estar visitant en serio va ser el que conte el buda. segons la guia que tenim, hi ha com a minim 5 estructures de fusta a japo que son les mes grans del mon... aquesta es una d'elles jeje



abans era bastant mes gran pero es veu que es va cremar i al reconstruir-la van decidir fer-la mes petita. a l'interior hi ha el buda de coure de 16 metres de gran. la veritat es que impacta molt el seu tamany i la calma que transmet. diuen que el que es molt curios es veure 4 o 5 monjos damunt de la ma plana netejant-lo, pero per desgracia no ho vaig veure.



en el mateix temple i per darrera del buda hi ha una columna amb un forat que diuen que si pots atravessar arribaras algun dia al nirvana. com podeu veure hi ha algo de trampa perque una persona minimament adulta ja no hi passa a no ser que sigui un contorsionista. jo n'hi ho vaig intentar.



despres de veure el gran buda hem anat a un temple mes pero la veritat es que no tenia res d'especial. sense dubtes es un lloc que val la pena visitar, pero l'unic realment bonic i impactant es el buda.

per cert, el segon gran buda esta a kamakura, aprop de tokyo.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

MONSTERS OF BLOG

fulito ha dit...

no se ven las fotos!

Guillem ha dit...

corretgit!! ahir no anava be el blogger i se'm va quedar l'entrada malament (en part per culpa meva)