29 d’ag. 2007

sobre terra guanyada al mar

avui he estat caminant sobre el que fa un temps era mar, pero tal com molts (potser no tants) paisos fan han guanyat terra al mar i han construit una zona una mica diferent del resta de la ciutat anomenat odaiba. no es que sigui completament diferent, pero es nota en que tot es mes espacios i que tots els edificis que hi ha per alla han de ser una mica diferents a lo normal.

el primer que he visitat ha sigut el "tokyo big sight" (jo diria que volien dir site perque es un lloc molt gran, pero ves a saber). apart de tenir una arquitectura molt rara en la nau central, es com la fira de barcelona pero multiplicat per 10 ja que no s'acaba mai i esta a petar de gent i coses. com podeu veure en la foto les 4 piramides invertides no tenen cap mena de desperdici.



mes endavant hi ha el palette town, que hi ha una mica de tot. primer una noria molt gran que es com una imitacio de l'"eye of london" pero a lo cutre. l'unica gracia es que de nit s'ilumina d'una forma molt guapa. just a sota hi ha un centre de toyota on te exhibicions dels ultims models i tambe de lexus. et deixen entrar i tocar-los tant com vulguis, pero no conduir-los... i no gaire lluny tenen un altre edifici on ensenyen l'evolucio dels dissenys que han fet i tambe alguns prototipus com ara una especie de cadira-robot a la que t'assentes i pots anar donant voltes per aqui i per alla. una mica raro.



despres de caminar per aquest passeig tant llarg i ample s'arriba a un centre comercial que es una especie d'imitacio de la roma de l'epoca dels romans. lo mes impressionant segons la guia es que el cel artificial que hi ha dins l'edifici va canviant al llarg del dia per fer tempestes i altres coses, pero jo nomes l'he vist amb algus nuvols, aixi que no m'ha impressionat massa la veritat.

finalment he visitat l'edifici de fuji tv, des d'on es graven i organitzen els programes d'aquesta cadena japonesa. l'edifici tambe te lo seu i l'arquitecte es kenzo tange. els que domineu d'arquitectura ja sabreu qui es, pero pels que no, es el tio que ha fet la meitat dels edificis coneguts de tokyo, tot un crack.



en teoria representa que es una televisio l'edifici, pero jo encara no ho veig...

3 comentaris:

To-ni ha dit...

A la primera foto sembla que hi hagi una oficina de "La Caixa"

Anònim ha dit...

Jo tampoc veig la televisió, la veritat... pero weno, si ells ho diuen xD.

Deu ser com l'art modern que tampoc hi veig la meitad de coses que diuen que hi ha xD

Guillem ha dit...

ara que m'hi fixo si que sembla que hi hagi una oficina de la caixa :d pero bueno, es una mica com lo de la tele