4 d’ag. 2007

ryokan

tal i com he dit al post anterior la primera nit la he pasada a un ryokan. un ryokan es un hotel d'estil japones, on japones basicament es pels banys i les habitacions. les habitacions tenen terra de tatami i els llits son futons que estan directament a terra. a les parts en tatami no pots entrar amb sabates, sino que has d'anar descals i et donen un yukatta (kimono d'estiu) i unes xancletes per anar per l'hotel. l'habitacio no te bany propi, nomes una pica, el lavabo estan apart i les dutxes son normalment comunes. primer us passo un parell de fotos de l'habitacio que teniem, es petita, pero molt bonica:





tal i com he dit les dutxes son comunes i son d'estil japones. la veritat es que estan molt be perque tenen primer una sala on et treus la roba i et fas una neteja previa amb la tovallola i despres entres en una sala que es la dutxa en si. per netejar-te tipicament et sentes en un petit taboret i et vas tirant cubells d'aigua pel damunt. un cop acabat i quan t'has tret tot el sabo del damunt et pots tirar a una especie de yacuzzi d'aigua calenta pero sense bombolles que hi ha per relaxar-te. tres fotos de la dutxa:







la veritat es que aquest ryokan m'ha agradat molt, tant per com es com per la seva localitzacio, que esta a pocs minuts d'una parada de metro i la zona sembla com un poble amb carrers estrets amb molt d'encant.

5 comentaris:

1cualquiera ha dit...

Vull veure una foto teva al llit!! veure com et penjen les cames a partir del genolls

bon viatge!

Anònim ha dit...

a veure, en reimon, en oscar i jo mateix (en pau) estem en un cony de bar al soho (bueno, de fet tambe hi ha la lisa i un amic seu) i tots plegats tenim una pregunta per a tu: has triomfat ja? Esperem que sigui mes facil que triomfar a ny, ja que aqui les ties son unes guarres que es fan enrere a lultim moment (reimon dixit). Molts records desde new york. Aia. Matsusaka!!!! Letgo red socks! Lets go yankies! Letsgo big papi!

Anònim ha dit...

Com no, m'ha vingut el capítol de Ranma dels banys públics a la ment quan has explicat el procés de com es dona un una dutxa.

Bueno, jo vaig seguint les vostres aventures, ja anireu explicant :)

Guillem ha dit...

responent al pepe doncs els llits aquells feien 2 metres, aixi que em sobrava espai i tot. responent als de ny, doncs de moment hem fet turisme pur i dur, aixi que no us puc dir si les japos es "deixen palpar" o no, pero ja ho mirare de descobrir jeje. 6q, el del ryokan era molt petit, suposo que en algun altre hotel seran mes gran, pero en qualsevol cas tinc planificat anar a una ciutat plens de banys d'aquests, aixi que si puc entrar la camera alla ja posare fotos

fulito ha dit...

Hola Guille!
Me incorporo un poco tarde al blog (acabo de llegar de Marruecos) pero de momento me va gustando, este post especialmente, me ha encantado la ducha japonesa.
Ya he visto que te lo estás pasando en grande aunque de vez en cuando te miras los mails del trabajo, jeje. Así me gusta!
Julio.