17 d’ag. 2007

mes enlla del kamo

avui hem visitat la part est de kyoto, que esta plena de temples budistes. la part est queda separada de la resta de la ciutat pel riu que creua kyoto, el kamo (nom que apareix en el mapa que ens han donat aqui, en catala segur que es un altre, pero bueno).

el primer temple que hem vist es el de sanjusagendo (alias sanjuan). lo millor del temple sense dubte es l'interior (no es podia fotografiar), que te 1001 estatues de kannon (buda), totes diferents. al centre hi ha un buda molt gran (uns 5 metres diria) que tambe impacta lo seu. despres hem anat cap al temple de kiyomizu, que te un recinte molt gran. lo millor d'aquest temple es com es recolza a la muntanya amb una estructura de fusta que no te cap clau.



en acabar hem anat a dinar a un restaurant japones on et fan seure de genolls perque el terra es de tatami i la taula es super baixeta. la veritat es que ha sigut una experiencia interessant, pero no la catalogaria de massa comoda. aprofito per presentar-vos a tota la troop (d'esquerra a dreta): jo, uri (germa), ivone i dani (parella) i diego i jorgina (parella tambe).



per variar el meu germa i jo som els unics no aparellats en un viatge.

quan hem acabat ens hem dirigit cap al temple budista de chion-in. aquest temple es el que te la porta d'entrada mes gran de japo (era molt gran certament):



a dintre hi havia moltes coses: subtemples, un gong gegant, etc… i hem pogut disfrutar i tot d'una petita oracio que feia un monjo budista. a mi personalment m'ha agradat molt sentir com orava i feia anar un gong petit i una especie de timbal.

quan hem sortit del temple hem anat a fer el cami dels filosofs. el nom ve d'un professor de filosofia del segle xix que cada dia feia el mateix recorregut per mantenir-se en forma. el cami segueix un canal i hi ha varis temples al llarg del canal. el mes famos es el temple de plata (ginkakuji), pero que curiosament no te res de plata (es van quedar sense pasta pels acabats finals). dins dels dominis del temple hi ha alguns jardins zen, jardins japonesos tipics i varis templets. aquest cop posare una foto on surti jo.



despres d'aixo hem tornat cap a l'hotel caminant i nomes hem tardat hora i quart (al final ja no podia mes)... aixi que hem fet el merescut onsen i despres a sopar i dormir.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per variar els unics no aparellats xD.

Bueno, veig que ho has actualitzat tot avuí, ja m'extranyava que no possesis res, pensava "aquest ha intentat escalar una altra montanya i ja no ho explica" jeje.

Marcus ha dit...

Doncs trobo els temples i castells lo mes bonic de tot el que has ensenyat fins ara, pero si que sembla que portes un empaix de temples!
Segur que acabaras comprant una d'aqueles caixetes de fusta amb sorra i quatre pedres per poder fer els teus propis jardiners amb el rasclet. Pero el teu germa esta encara mes afectat i s'ha rapat el cabell al estil monjo! O potser es per disimular la calva dels 29? Felicitats Uri! i benvingut al club.

Guillem ha dit...

tots ens fem grans... pero el jardinet encara no he pensat a comprar-lo, pero ja caura jeje